ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Παλικαρίσια πρόκριση στα πέναλτι για τη Δόξα Θεολόγου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Παλικαρίσια πρόκριση στα πέναλτι για τη Δόξα Θεολόγου

Η Δόξα Θεολόγου ήταν η μεγάλη νικήτρια στον προημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (15/2), στο γήπεδο των Αντιφιλίππων. Ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος προηγήθηκε στο σκορ με τον Γκρουνόφ στο 36ο λεπτό, ο Γελαδάρης ισοφάρισε στο 80 σε 1-1 και με αυτό το σκορ τελείωσε το 90λεπτο αλλά και η παράταση.

Στα πέναλτι, η Δόξα ευστόχησε σε 4 πέναλτι και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση κόντρα στον Μέγα που βρήκε στόχο σε τρία χτυπήματα.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας έχουν επίσης προκριθεί ο Αετός Ορφανού, ο Ορφέας Ελευθερούπολης και ο Κεραυνός Πέρνης. Η κλήρωση των ημιτελικών -διπλοί οι αγώνες- θα γίνει αύριο (16/2), στις 6μ.μ., στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας.

Η εικόνα του αγώνα 

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και στην παράταση, η κούραση και το άγχος έφερε και γκρίνια. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με 13 παίκτες (έκαναν μόνο μια αλλαγή) και ο προπονητής τους Φόρης Καλτσίδης βρέθηκε να παρακολουθεί το ματς εκτός γηπέδου, καθώς δεν έχει κάρτα προπονητή.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του προημιτελικού ήταν ο Ν. Πατσιαβούρας που κλήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα τερματοφύλακα, ενώ είναι αμυντικός και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με καίριες επεμβάσεις, αλλά και δύο αποκρούσεις στα πέναλτι. Τυχαία δεν του έλεγαν -για να τον εμψυχώσουν- οι συμπαίκτες του: «Θα το λες στα παιδιά σου».

Στο 8 κεφαλιά Σαουλίδη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο 15 σέντρα Ι. Σάσσου, κεφαλιά του Προβατίδη στην αγκαλιά του Πατσιαβούρα. Στο 22 σέντρα του Μαχαιρούδη, σωτήρια έδιωξε ο Γκρουνόφ προ του Στέρεφ. Στο 25 κλέψιμο του Σαουλίδη, πάσα στον Στ. Σάσσο που έκανε σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 28 φάουλ Προβατίδη, σε κόρνερ ο Πατσιαβούρας. Στο 31 σουτ του Μιχαηλίδη, εντυπωσιακό «όχι» του Πατσιαβούρα. Στο 34 φάουλ του Γελαδάρη άουτ. Στο 36 φάουλ του Προβατίδη, λάθος έξοδος του Πατσιαβούρα και ο Γκρουνόφ έκανε το 1-0. Στο 37 κεφαλιά του Μαχαιρούδη, σε κόρνερ ο Σολακίδης. Στο 59 φάουλ του Προβατίδη, έπιασε ο Πατσιαβούρας. Στο 65 ατομική προσπάθεια του Στέρεφ και σουτ, άουτ. Στο 71 σέντρα του Καψάλη, κεφαλιά του Μαχαιρούδη έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μιχαηλίδης. Στο 80 γύρισμα του Καψάλη και ο Γελαδάρης ανενόχλητος στην περιοχή με πλασέ το 1-1. Στο 89 φάουλ του Σάσσου, κεφαλιά του Σολακίδη, απέκρουσε ο Πατσιαβούρας, νέα σέντρα και ο Σολακίδης σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 98 σουτ του Κιτσώνη κόντραρε σε σώμα, στην επαναφορά σουτ του Μπουνταγκίδη έξω από την περιοχή άουτ. Στο 105 φάουλ του Γκρουνόφ, έδιωξε με γροθιές ο Πατσιαβούρας. Στο 112 σουτ του Στ. Σάσσου με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Δόξας. Στο 119 σουτ του Κιτσώνη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 120 φάουλ του Στέρεφ, κεφαλιά του Μαχαιρούδη άουτ.

Τα πέναλτι

Σαουλίδης, απέκρουσε ο Πατσιαβούρας

Μαχαιρούδης 0-1

Μιχαηλίδης 1-1

Μαλακογιάννης 1-2

Μαυρέας, απέκρουσε ο Πατσιαβούρας (1-2)

Πατσιαβούρας 1-3

Κιτσώνης 2-3

Στ. Βογιατζής, άουτ.

Στ. Σάσσος 3-3

Στέρεφ 3-4

Διαιτητές: Τεφτερίδης, Καμπερίδης, Αναγνωστόπουλος.

Συνθέσεις

ΜΑ Αντιφιλίππων: Μώραλης, Κωνσταντινίδης, Βουζουλίδης, Φοργιάρης (85 Μπουνταγκίδης), Γκρουνόφ, Σάσσος Ι. (91 Κιτσώνης), Μιχαηλίδης Ε., Σαουλίδης, Σάσσος Στ., Προβατίδης (69 λ.τ. Μαυρέας), Σολακίδης.

Δόξα Θεολόγου: Πατσιαβούρας, Βογιατζής Στ., Αβραμίδης (71 Καψάλης), Βογιατζής Ι., Ζιούλης, Χατζηγεωργίου, Γελαδάρης, Μαλακογιάννης, Μαχαιρούδης, Στέρεφ, Ζενέλι.

Πηγή: Χρονόμετρο