Απαγόρευση κυνηγιού στην Θάσο – Για ποιες περιοχές ισχύει

Απαγόρευση κυνηγιού στην Θάσο – Για ποιες περιοχές ισχύει.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Δασάρχης Θάσου Χαράλαμπος Μαρουγκλιάνης, απαγορεύεται για 3 χρόνια (ως και το 2019) το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε μια έκταση του νησιού που δεν περιλαμβάνει μόνο τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου αλλά και μη καμένη περιφερειακή ζώνη. Το συνολικό εμβαδόν της έκτασης απαγόρευσης του κυνηγιού ανέρχεται σε 152.452 στρέμματα και περιγράφεται ως εξής:

Βόρεια – Ανατολικά

Από τη διασταύρωση της ΕΟ 69 «Λιμένα – Λιμεναρίων» – δημοτικού δρόμου Ραχωνίου, ακολουθεί το δρόμο «Σκάλας Ραχωνίου – Ραχωνίου», προς οικισμό Ραχωνίου. Από οικισμό Ραχωνίου, ακολουθώντας τη διαδρομή Καβαλαρόπετρα – Κεδριά – Νερούδια μέχρι τη κορυφή Τσέτσου και από κει στην κορυφή Τούμπα. Συνεχίζοντας στα όρια των τμημάτων 8 και 9 του Δημοτικού δάσους Πρίνου στη θέση Γέννα, κατά μήκος του δασικού δρόμου «Παγκάλ λάκκος – Σπαθί» στο εργοτάξιο του Δασαρχείου Θάσου. Κατά μήκος του δασικού δρόμου «Μαριές – Θεολόγος» μέχρι τη θέση Βάτο και ακολουθώντας το δασικό δρόμο «Βάτο – Κάστρο» μέχρι τον οικισμό Κάστρο. Από τον οικισμό Κάστρου, στα όρια των συστάδων 3Ε και 3Ζ Λιμεναρίων στο Μεγάλο Λάκκο Λιμεναρίων και περιοχή Βαθιάδικα και από εκεί στην περιοχή Σταυρού. ακολουθώντας το δασικό δρόμο «Βάτος – Θεολόγος» συνεχίζουμε στον οικισμό Θεολόγου και στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, στα όρια των τμημάτων 17, 18 και ακολουθώντας την Αντιπυρική ζώνη στο Κουφόκαστρο – Υψηλάντη – Βράχο και στην κορυφή Κτούλες. Από εκεί στην κορυφή Τσουτσούλα και καθοδικά στην περιοχή Καβαλέριζος Βράχος – Άρως – Κλεισίδι, καταλήγοντας στη θάλασσα στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Αλυκής

Νότια – Δυτικά 

Από τον αρχαιολογικό χώρο της Αλυκής, παραλιακά μέχρι την περιοχή Αμπά. Πορεία ΒΔ στην κορυφή Τούμπα και από εκεί στη περιοχή Γεωργατζά, κορυφή Λούστρα και Βράχο Δημητρούδη. Από εκεί στα όρια των συστάδων 16α, β Δημοσίου Δάσους Θεολόγου, στο ρέμα Μέλισσας και ακολουθώντας τα όρια των συστάδων 12 και 13 στην κορυφή Τραγί. Στρίβουμε στα όρια Δημοσίων – Δη- μοτικών μέχρι Ρίζου Πεύκου. Ακολουθώντας καθοδική διαδρομή στο Μεγάλο Λάκκο Κάστρου μέχρι τη περιοχή Ραχίδια Λιάκο και από κει προς την κορυφή Κουκουγιάννη Τούμπα. Από Κουκουγιάννη Τούμπα νοητή ευθεία ΒΔ προς περιοχή Αγίου Βασιλείου στον επαρχιακό δρόμο Σκάλας Μαριών και ανοδική διαδρομή στα όρια των συστάδων 8Δ και 8Ε, στην κορυφή Μαρλού και από εκεί στον Λαιμό Σκαρά. Από Λαιμό – Σκαρά, Οστριά και Κρεβατίνα, στο δασικό δρόμο «Αγίου Γεωργίου – Μεταμόρφωσης και από εκεί στον οικισμό Καλλιράχης, στο δρόμο «Καλλιράχης – Σκάλας Καλλιράχης» μέχρι τη διασταύρωση με τον ΕΟ 69. Ακολουθώντας τον ΕΟ 69 από Σκάλα Καλλιράχης, Σκάλα Σωτήρος, Πρίνο καταλήγουμε στην αφετηρία.

Απαγόρευση κυνηγιού στην Θάσο

Πηγή: Kavala-Portal