“Απόβαση” στρατού στην Θάσο – Ικανοποίηση για την κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές

“Απόβαση” στρατού στην Θάσο – Ικανοποίηση για την κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές

Πάνω από 20 οχήματα του στρατού (προερχόμενα τόσο από το Δ’ Σώμα Στρατού που εδρεύει στην Ξάνθη όσο και από το Γ’ Σώμα Στρατού που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη) αναμένεται να αποβιβαστούν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στον Λιμένα Θάσου προκειμένου να συνδράμουν στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που τόσο έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το νησί μετά την μεγάλη πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας. Η απόφαση για την αποβίβαση των στρατιωτικών οχημάτων πάρθηκε το πρωί της Τετάρτης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Λιμένα μεταξύ αξιωματικών του στρατού και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής (μιας και ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ μετέβη στην Καβάλα για να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς). Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη,  τα οχήματα θα καταφτάσουν περί τις 12 το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο παλιό αεροδρόμιο του Πρίνου προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες εντολές και να διασκορπιστούν στα σημεία του νησιού στα οποία θα γίνουν εργασίες.

Την ίδια ώρα επικρατεί ικανοποίηση στην αντιπεριφέρεια Καβάλας για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ κινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα για την καταγραφή των ζημιών και στο ζωϊκό κεφάλαιο (στο ίδιο κλίμα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για την ταχύτητα ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού για την καταγραφή των ζημιών). Οι τελευταίες εκτιμήσεις μιλούν για την καταχώρηση 6 δηλώσεων από κτηνοτρόφους οι οποίοι απώλεσαν πάνω από 400 ζώα και 7 δηλώσεων από μελισσοκόμους που έχασαν.

Πηγή: Kavala-Portal

Σχετικό άρθρο:

Πηγή: Onalert 12/9/2014

 Αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν στη Θάσο οι Ένοπλες Δυνάμεις, παίρνοντας πάλι στις πλάτες τους τα θέματα πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατόπιν της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θάσο την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, και μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αποφασίσθηκε όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στις ενέργειες άμβλυνσης των συνεπειών της καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς στο νησί, διαθέτοντας προσωπικό και μηχανήματα, με σκοπό την εκτέλεση διευθετήσεων, ώστε να αποφευχθούν, κατά το δυνατό, δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα (όπως πλημμύρες) κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα.