Διακομιδή 6χρονης ασθενούς με…το Energean Wave! – Ζητείται πλοίο επιφυλακής

 Διακομιδή 6χρονης ασθενούς με…το Energean Wave! – Ζητείται πλοίο επιφυλακής.

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Κυριακής έδειξε για μια ακόμα φορά την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για την ύπαρξη ενός πλοίου επιφυλακής που θα μεταφέρει από τη Θάσο στην Καβάλα τους ασθενείς που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας.

ΘάσοςΠιο συγκεκριμένα, μια 6χρονη παραθερίστρια από τη Ρουμανία τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν μια πόρτα από περίφραξη οικήματος στην Σκάλα Καλλιράχης έπεσε πάνω της, με αποτέλεσμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Αν και η αρχική της εικόνα δεν ενέπνεε ανησυχία, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λόγω κακώσεων στο κεφάλι και ωτορραγίας (αιμορραγία από το αυτί).

Ωστόσο το κοριτσάκι στάθηκε αρχικά άτυχο, καθώς κάθε 5 ημέρες το νησί της Θάσου μένει χωρίς πλοίο επιφυλακής -και αυτή η 5η ημέρα ήταν ακριβώς αυτή στην οποία η 6χρονη έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝ Καβάλας!

Τελικά επιστρατεύτηκε το πλοίο γενικών καθηκόντων Energean Wave (που διατηρεί αγκυροβολημένο στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας “Απόστολος Παύλος” η Energean Oil & Gas), το οποίο μετέβη στον Πρίνο, παρέλαβε την 6χρονη και τη μετέφερε στην Καβάλα. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, και -όπως όλα δείχνουν- δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για τη ζωή της.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος, “το πρόβλημα είναι έντονο -ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες- και δεν μπορούμε να παίζουμε με τις πιθανότητες για το αν θα συμβεί ή όχι κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο. Τις ημέρες που δεν έχουμε πλοίο επιφυλακής μπορεί να μας εξυπηρετήσει το Energean Wave, αλλά είναι αρκετά πιο αργό από τα επιβατικά πλοία που εξυπηρετούν τη Θάσο -κάνει τη διαδρομή Καβάλα-Πρίνος σε 2,5 ώρες-. Έτσι, σε περίπτωση που έχουμε ένα πολύ σοβαρό και επείγον περιστατικό δεν ξέρουμε αν θα προλάβουμε να το μεταφέρουμε στην Καβάλα. Έχουμε στείλει πολλές επιστολές διαμαρτυρίας, έχει ενδιαφερθεί και η δημοτική αρχή Θάσου, αλλά είμαστε ακόμα στην αναμονή.”

Πηγή: Kavala-Portal