Επιβατική κίνηση από και προς Θάσο: Αύξηση ως και 10% μέσα σε 1 έτος – Ανάλυση ανά μήνα

ΘάσοΠαρόλο που ο Σεπτέμβριος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί -και μιλάμε για έναν μήνα στον οποίο η τουριστική κίνηση στη Θάσο παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα- τα στοιχεία που διαθέτουν το Λιμεναρχείο και ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας για τον αριθμό των επιβατών και των οχημάτων που διακινήθηκαν από και προς το “σμαραγδένιο νησί” μέσα στο 2017είναι αρκετά εντυπωσιακά σε σύγκριση με το 2016.

Με εξαίρεση τον Ιανουάριο (όταν και η Θάσος είχε αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της “Αριάδνης”), το σύνολο των επιβατών που χρησιμοποίησαν τα πλοία της γραμμής για να μετακινηθούν από και προς την Θάσο (και στις 2 γραμμές)παρουσιάζει αύξηση από μήνα σε μήνα, σε ποσοστό που ξεπερνάει ακόμα και το 18% (τον Ιούλιο). Ανάλογες αυξήσεις -αν και σε μικρότερο βαθμό- παρατηρούνται και στη μετακίνηση φορτηγών, ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων, δικύκλων και λεωφορείων. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας-Πρίνου παρουσιάζει έντονα σκαμπανεβάσματα, καθώς ενώ τον Μάρτιο παρατηρείται αύξηση 22%, τον Απρίλιο καταγράφεται μείωση 15%!

Με βάση, λοιπόν, αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η συνολική κίνηση επιβατών στο διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος 2017 είναι αυξημένη κατά 8,56% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι το τέλος του 2017 αναμένεται να “δείξει” μια επιβατική κίνηση που θα ξεπερνάει κάθε καταγεγραμμένο προηγούμενο της τελευταίας δεκαετίας (λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη και τα στοιχεία του 2015 και του 2014).

Πηγή: kavala-portal.gr