ΕΠΣΚ: Έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα η Δόξα Θεολόγου

ΕΠΣΚ: Έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα η Δόξα Θεολόγου

Η Δόξα Θεολόγου κατέκτησε το τρίποντο στο ντέρμπι με τον Αετό Ορφανού (2-1) και τον υποχρέωσε στις πρώτες του απώλειες βαθμών για φέτος. Ο ΜΑ Αντιφιλίππων, μετά τη νίκη του επί του Ναζιανζού για την 9η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας, πάτησε στην κορυφή. “Διπλά” για Κεραυνό Πέρνης, Εθνικό Ν. Καρυάς, Ηρακλή Καβάλας και Ορφέα Ελευθερούπολης. Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΚ.

Δόξα Θεολόγου- Αετός Ορφανού: 2-1

Δόξα ΘεολόγουΠήρε… φωτιά το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μετά τη νίκη της Δόξας Θεολόγου επί του Αετού Ορφανού με 2-1 στο Κυριακάτικο (20/11) ντέρμπι στο γήπεδο του Ποτού. Το παιχνίδι παρακολούθησαν πάνω από 300 φίλαθλοι από όλο το νησί αλλά και το Οφρύνιο και αποζημιώθηκαν από την εξέλιξη του. Είχε δυνατές μονομαχίες, πάθος, εντάσεις, τρία τέρματα και νικητή το γηπεδούχο που έφερε τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα. Η Δόξα έφτασε στους 21β. στους -4 από την κορυφή που από χθες κατέχει ο ΜΑ Αντιφιλίππων με 25β. και 2ο τον Αετό Ορφανού με 24!!!!

Η εικόνα του αγώνα

Στο 3ο λεπτό κεφαλιά ψαράκι του Γ. Τσαπέγια έγλιψε το δοκάρι. Στο 5 σουτ του Ζούλη απέκρουσε ο Τοπαλίδης. Στο 9 σουτ του Ελέζη στο δοκάρι, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι πέρασε την γραμμή όμως ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Στο 29 κεφαλιά του Καραγιαννίδη μπλόκαρε ο Χατζηγεωργίου. Στο 35 εκτέλεση κόρνερ του Γελαδάρη, κεφαλιά του Στέρεφ και 1-0. Στο 40 μπαλιά τρύπα του Φ. Τσαπέγια για τον Σαββατιανό που σταματά ως οφσάιντ με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν ότι οφσάιντ ήταν ο Ελέζη και όχι ο Σαββατιανός. Στο 58 σουτ από το ύψος της περιοχής του Μπαμπατζάνη για το 1-1. Στο 61 σουτ του Ελέζη απέκρουσε ο Χατζηγεωργίου. Στο 63 σουτ του Στέρεφ απέκρουσε με τα πόδια ο Τοπαλίδης. Στο 68 αδράνεια της άμυνας του Αετού και ο Γελαδάρης από πλάγια θέση έκανε το 2-1. Στη συνέχεια το ματς πήγε στη δύναμη και δεν έγινε κλασσική ευκαιρία.

**Διαιτητές: Νεοχωρίτης, Καμπερίδης, Γιαπιτζόγλου.

Συνθέσεις

Δόξα Θεολόγου

Χατζηγεωργίου, Τουμαντζίδης, Σιαματάς, Προύντζος, Γελαδάρης, Ζούλης, Ουζούνογλου (70 Τσέκος), Μαλακογιάννης, Στέρεφ, Χιονίδης, Μαχαιρούδης (80 Δημητρίου)

Αετός Ορφανού

Τοπαλίδης, Παπαντωνίου, Νάκου, Μπαμπατζάνης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης (85 Αθανασάκης), Τσαπέγια Φ., Σαββατιανός (73 Αμιάδης), Τσαπέγια Γ., Ελέζη Παπαδόπουλος.

**Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα το 2ο ημίχρονο καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 2’ γιατί φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας είχαν ρίξει αφρό από πυροσβεστήρα δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Επίσης, όπως αναφέρεται, στη φάση των πανηγυρισμών για το 2-1 φίλαθλοι έριξαν κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο και διακόπηκε το παιχνίδι για 5’ λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Λ.Τοπαλίδη.

**Αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών από τον πάγκο της Δόξας Θεολόγου ο προπονητής Γ. Τσεβρεντζής.

Τα αποτελέσματα

9η  αγωνιστική 

Άρης Ζυγού-Ηρακλής Καβάλας  0-2

Βρασίδας Ν. Περάμου-Κεραυνός Πέρνης  0-2

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Εθνικός Ν. Καρυάς  1-3

Δόξα Θεολόγου-Αετός Ορφανού   2-1

Απόλλων Χρυσοχωρίου-Ορφέας Ελευθερούπολης 2-3

ΜΑ Αντιφιλίππων-Ναζιανζός Ν. Καρβάλης  1-0

ΑΕ Καβάλας-Κεραυνός Κρηνίδων   3-1

Βαθμολογία (9η αγωνιστική)

ΜΑ Αντιφιλίππων (17-6) 25

Αετός Ορφανού (31-4) 24

Δόξα Θεολόγου (23-4)  21

Ηρακλής Καβάλας (10-5) 16

Ορφέας Ελευθερούπολης (13-11) 15

Εθνικός Ν. Καρυάς (12-9) 13

Κεραυνός Πέρνης  (16-11) 13

Βρασίδας Ν. Περάμου (11-13) 12

Ναζιανζός Ν. Καρβάλης (9-14) 12

ΑΕ Καβάλας (7-10) 8

Απόλλων Χρυσοχωρίου (15-19) 7

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (4-15) 7

Άρης Ζυγού (5-23) 4

Κεραυνός Κρηνίδων (5-34) 0

Πηγή: Kavala-Sports