Η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου πήρε και πάλι τα βουνά!

Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου πήρε πάλι τα βουνά!

ΠΚ ΘΑΣΟΥΜέλη και φίλοι της κίνησης , έδωσαν το παρών σε μία εύκολη σχετικά διαδρομή που είχε σαν ξεκίνημα το μικρό Καζαβίτι , πέρασε μέσα από τα καλντερίμια του Μεγάλου Καζαβιτίου, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά σπίτια, και ανηφόρισε για το εξωκλήσι του Αϊ Γιάννη. (Προπολεμικά τόπος που ερχόταν φυματικοί για να γιάνουν, λόγω του εξαιρετικού κλίματος.)

Διερχόμενοι από το μπατσιούδι (και βοηθούντος του καιρού) θαυμάσαμε την θέα προς την στεριά, και τα χωριά του Αϊ Γιώργη, Ραχώνι, σκάλα Πρίνου και Ραχωνίου.

Κατηφορίζοντας την περιοχή αγδάρες, καταλήξαμε στην δεύτερη κοιλάδα του Πρίνου, στην περιοχή Κλίμα ,επισκεπτόμενοι ερείπια αρχαίου πύργου. (Η γύρω περιοχή έχει διάσπαρτους αγροτικούς οικισμούς και αρχαίο νεκροταφείο, από την κλασική και ρωμαϊκή περίοδο).

ΠΚ ΘΑΣΟΥΔυστυχώς όπως κι άλλα αξιόλογα μέρη του νησιού αντί να τα αναδείξουμε τα υποβαθμίζουμε με παράλογες και παράνομες πρακτικές, έτσι και αυτή η περιοχή, σε πολύ κοντινή απόσταση, έχει μετατραπεί από χρόνια πριν σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων. Πιστεύουμε ότι όσο πιο σύντομα εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές , τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας και για κάθε δραστηριότητα στο νησί.

Ολοκληρώνοντας κι αυτή την πεζοπορική διαδρομή, δώσαμε υπόσχεση και η επόμενη εξόρμηση να αναδείξει μια άλλη περιοχή του τόπου μας εξίσου ενδιαφέρουσα.