Κοπή πίτας από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας για το 2015 στο ξενοδοχείο ”Ωκεανίς” από την Θασιακή Ένωση Καβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πλήθος κόσμου καθώς και μέλη της ένωσης. Μεταξύ άλλων,στην εκδήλωση παραευρέθησαν ο μητροπολίτης ΦΝΘ κ. κ. Προκόπιος,οι τέως και εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας κ.Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Θάσου κ.Χατζηεμμανουήλ, καθώς επίσης και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

κοπή-βασιλόπιτας-δήμαρχοςΤην εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ.Τσιλογιώργης, ο οποίος τόνισε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2014, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια της ένωσης για το νέο έτος. Βασικό σημείο της ομιλίας του ήταν τα λιγοστά δρομολόγια Καβάλας-Θάσου, καθώς και οι ενέργειες που έκανε η Θασιακή Ένωση και θα συνεχίσει να κάνει για την αύξηση των δρομολογίων αυτών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Θασιακή Ένωση Καβάλας κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 και πλέον υπογραφές για την ομαλοποίηση των δρομολογίων.

Εν συνεχεία, ο μητροπολίτης, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του για το νέο έτος, έκοψε την βασιλόπιτα. Αμέσως μετά, ένας ένας οι επίσημοι έπαιρναν ο καθένας το δικό του κομμάτι και εύχονταν στην ένωση να συνεχίσει το πλούσιο έργο της. Μάλιστα, οι βουλευτές του νομού μας, υποσχέθηκαν πως θα  επανεξετάσουν το ζήτημα των δρομολογίων Καβάλας -Θάσου, καθώς και θα ελέγξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Κλείνοντας, το χορευτικό τμήμα της Θασιακής Ένωσης Καβάλας χόρεψε διάφορους χορούς.

Πηγή: Kavala-Portal

Αρθρογράφος: Νίκος Χατζηγιοβανάκης