Με 2 ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Κέντρο Υγείας Πρίνου .

ban_ΚΥΠ02Η στελέχωση με οδηγούς και διασώστες των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Πρίνου, ήταν βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Δημήτρης Έλληνας με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Χρήστου Κοπατσάρη και της διευθύντριας του ΕΚΑΒ ΑΜΘ Σοφίας Παπαναστασίου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, δόθηκε και η οριστική απάντηση για την παραχώρηση δυο ασθενοφόρων από τα τέσσερα που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο Καβάλας, τα οποία θα φτάσουν στο νησί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Όπως τονίστηκε, το θέμα της στελέχωσης των ασθενοφόρων με προσωπικό είναι αρκετά δύσκολο καθώς δεν προβλέπονται νέες προσλήψεις. Ωστόσο συζητήθηκε η πιθανότητα της προκήρυξης από την Περιφέρεια ΑΜΘ δυο επικουρικών θέσεων οδηγών, όπως και η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο, απαραίτητη προϋπόθεση για την προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων. Επιπλέον το Κέντρο Υγείας Πρίνου με την βοήθεια του Κέντρου Υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας Πρίνου, προτίθεται να φιλοξενήσει και φέτος, οδηγούς και διασώστες που επιθυμούν να περάσουν τους καλοκαιρινούς μήνες σε κάποιο νησί με στόχο τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό τους θερινούς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι για την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και για την κάλυψη των αναγκών όλου του νησιού προβλέπονται δέκα θέσεις οδηγών και διασωστών και το Κέντρο Υγείας διαθέτει σήμερα μόνο τέσσερα άτομα προσωπικό, τα οποία δεν φτάνουν, δημιουργώντας ιδιαίτερα προβλήματα στην διακομιδή τις νυχτερινές ώρες.