Ξεκίνησε δρομολόγια ο “Νικητής”

Ξεκίνησε δρομολόγια ο “Νικητής”

ΝικητήςΈστω και μετά από καθυστέρηση 6 ημερών, λόγω της προσάραξής του στα αβαθή του λιμανιού του Πρίνου το πρωί της Κυριακής, το νεότευκτο επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο “Νικητής” (της εταιρείας “Όσιος Δαυίδ”, πλοιοκτήτριας εταιρείας του “Στέλιος Φιλιάγκος”) ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Καβάλας-Πρίνου το πρωί του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, το “Νικητής” εκτέλεσε 3 δρομολόγια από τον Πρίνο στην Καβάλα και άλλα 3 με αντίθετη πορεία. Το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου αναχώρησε από τον Πρίνο στις 7:11 το πρωί και κατέφτασε στην Καβάλα στις 8:22 το πρωί, ενώ 50 λεπτά αργότερα (στις 9:12) αναχώρησε από την Καβάλα με προορισμό τον Πρίνο. Ακολούθησαν άλλα 2 δρομολόγια από τον Πρίνο (στις 11:03 και στις 15:42) και άλλα 2 από την Καβάλα (στις 13:41 και στις 17:14)

Την ίδια ώρα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία καταγγέλλει ότι το πρωί της Κυριακής δε δόθηκε από το λιμενικό φυλάκιο του Πρίνου η θέση 2 στο λιμάνι του Πρίνου για την ασφαλή πρόσδεση του “Νικητής” (με την αιτιολόγηση, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ότι η θέση αυτή έχει δοθεί αποκλειστικά στο πλοίο “Άγιος Παντελεήμονας” της ΑΝΕΘ), με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο “Νικητής” να καταπλεύσει σε μια από τις άλλες 2 θέσεις του λιμανιού. Στην καταγγελία της εταιρείας επισημαίνεται ότι, λόγω της άμπωτης, τα νερά είχαν τραβηχτεί από τις 2 αυτές θέσεις με αποτέλεσμα το βάθος της θάλασσας να είναι πολύ μικρό για τις ανάγκες του σκάφους, και ότι λόγω του ότι ο “Νικητής” ναυπηγήθηκε πολύ πρόσφατα δεν υπήρχε κάποια τεχνικής φύσεως ζημιά στα ύφαλά του.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από το λιμεναρχείο Καβάλας.

Πηγή: Kavala Portal