Οι Θάσιοι αγκάλιασαν «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου με το Φώτη Μακρή στη Θάσο

Οι Θάσιοι αγκάλιασαν «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου με το Φώτη Μακρή στη Θάσο. 

Μετά από 2 επιτυχημένες σαιζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η συναρπαστική θεατρική παράσταση του Άρη Αλεξάνδρου «Το Κιβώτιο» σε ερμηνεία Φώτη Μακρή παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Καλογερικό του Λιμένα .

“Το Κιβώτιο” αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της ελληνικής μεταπολεμικής πεζογραφίας, που εκτυλίσσεται στα τέλη του εμφυλίου και παρουσιάστηκε σε μορφή μονολόγου.

Σε μια εποχή του χρόνου που ελάχιστοι θεατρικοί θίασοι επισκέπτονται τη Θάσο, ο Φώτης Μακρής από την αγάπη του προς τη Θάσο αποφάσισε να έρθει στο νησί μας και να δώσει δύο παραστάσεις, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους Θάσιους να παρακολουθήσουν ένα έργο, το οποίο εδώ και 2 χρόνια γεμίζει αίθουσες και κάνει το ένα sold out μετά το άλλο.

Μια συγκλονιστική ερμηνεία του Φώτη Μακρή, στην οποία ο ταλαντούχος ηθοποιός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό κέρδισε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε. Περιττό να σας πω πώς στη διάρκεια της παράστασης δεν ακούστηκε ο παραμικρός θόρυβος.

Μετά την παράσταση είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ηθοποιό Φώτη Μακρή και από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Ένας απλός άνθρωπος, φιλικός και συμπαθέστατος, ο οποίος μετά από την εξαντλητική παράσταση βγήκε από το καμαρίνι του και βρήκε άφθονο χρόνο να έρθει σε επαφή με το κοινό του. Αυτό που κρατάμε εμείς από την συζήτηση μαζί του, είναι ότι απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση με τη Θάσο, αφού ο καλύτερος φίλους του και παλιός συμφοιτητής στο πανεπιστήμιο, Παναγιώτης Δημητρούδης, από την Καλλιράχη τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός. Εξάλλου, στο λεύκωμα που υπέγραψε ο Φώτης Μακρής για το Θασόραμα αφιερώνει την παράσταση στο φίλο του.

Το Θασόραμα ως Χορηγός Επικοινωνίας και σημείο πώλησης ευχαριστεί τον Θεατρικό θίασο «Νέος λόγος» για την άψογη συνεργασία και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη παράσταση στο νησί μας.