Φωτιά σε σκάφος στον Πρίνο της Θάσου. Τραυματίστηκε στο χέρι ο 60χρονος ιδιοκτήτης.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στο σκάφος αναψυχής ”THEOPHANE” σημαίας Λουξεμβούργου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Πρίνου ν. Θάσου, σε απόσταση 150m από τις ακτές.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου από τα οποία κατασβέστηκε η πυρκαγιά.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ο 60χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης και μοναδικός επιβαίνων, τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί του χέρι, κατά την προσπάθειά του να κατασβέσει την πυρκαγιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ το σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς και ανελκύστηκε στη ξηρά.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το ίδιο σκάφος αναψυχής είχε εντοπιστεί ακυβέρνητο -πριν από 5 χρόνια- στην περιοχή της Θασοπούλας λόγω μηχανικής βλάβης. Ο εντοπισμός είχε γίνει από το πλήρωμα του ferry boat “ΘΑΣΟΣ Ι”.

Σχόλιο γράφοντος: Εξ όσων θυμόμαστε, το Λουξεμβούργο δεν έχει θάλασσα…Εκτός και αν η σημαία ήταν Ολλανδική -οι δύο αυτές σημαίες είναι σχεδόν πανομοιότυπες.

Πηγή: Kavala Portal
Αρθρογράφος: Αναστάσιος Μαρκουλίδης

Φωτοργραφίες: Jana Petakova

φωτια-σκάφος-πρινος-1

φωτια-σκάφος-πρινος-2

φωτια-σκάφος-πρινος-3

φωτια-σκάφος-πρινος-4