Απονομή χρυσού δίσκου στους ADAM AMAN στις 12-6-2015. Συμμετέχει ο Άγγελος Διονυσίου.

Ξεκινήσαμε την μουσική στα εφηβικά μας χρόνια. Από μικρά παιδιά ακούγαμε πολύ μουσική στο σπίτι. Τα ακούσματα μας ήταν λαϊκά και ρεμπέτικα, όπως Βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Χιώτης, Καζαντζίδης, Στρατός Διονυσίου και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες. Επίσης ο παππούς μας, που δεν προλάβαμε να τον γνωρίσουμε στη ζωή, τον γνωρίσαμε μέσα από τις παρτιτούρες του, διότι ήταν μουσικός, έπαιζε τρομπόνι και σαξόφωνο και αυτό πιστεύουμε ότι ήταν ένα μεγάλο ερέθισμα να ξεκινήσουμε την μουσική.

ADAM-AMAN-1Δουλεύοντας χρόνια μαζί και βλέποντας την αγάπη που μας έδειχνε ο κόσμος στα live  πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε δικά μας τραγούδια και φτιάξαμε τους Adam Aman.

Ξεκίνησα με το μπουζούκι την πρώτη συνεργασία με τον μεγάλο ρεμπέτη Χονδρονάκο στη Θεσσαλονίκη, που είχε γράψει το τραγούδι ’’ο μάγκας ξεχωρίζει από το πρόσωπο’’ όπως και πολλά άλλα. Αργότερα συνέχισα με τον αδελφό μου ο οποίος παίζει κιθάρα και τραγουδάει, να δουλεύουμε σε διαφορές μουσικές σκηνές.

Με τον δίσκο μας θέλουμε να ακουστεί η δουλειά μας σε όλη την Ελλάδα, γιατί τα τραγούδια μας μιλάνε για την κρίση που περνάμε όλοι ήμερα με εάν σατυρικό τρόπο, θέλοντας παράλληλα να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αγγίζουν κάθε συναίσθημα του κάθε ανθρώπου, όπως  τις χάρες, τις λύπες κ γενικά  όσα συμβαίνουν γύρω μας και πιστεύουμε ότι στις μέρες μας λείπει, αυτό το στιλ που αντιπροσωπεύουμε, από το ελληνικό πεντάγραμμο.
Πιστεύουμε μέσα από τους στίχους μας και την μουσική μας, μπορούμε να περάσουμε πολλά μηνύματα.

Στης ήμερες μας το λαϊκό τραγούδι δεν είναι με την εννιά που υπήρχε παλιά. Τα παλιά λαϊκά μιλούσαν για τον λαό, δηλαδή για τα κοινωνικά προβλήματα την ξενιτιά, την φτώχεια, όπως και για τα συναισθήματα, την αγνή και αληθινή αγάπη. Σήμερα μονό το όνομα έχει μείνει, όχι η έννοια.
Όσο για το ’’λαϊκός’’,’’τα καλά παιδεία είναι λαϊκά κι άπω Αγάπη ξέρουν και από ιδανικά’’

Στη Θάσο ερχόμαστε από μικρά παιδιά κάθε καλοκαίρι .Η Θάσος είναι η πηγή  έμπνευσης όλων των τραγουδιών  μας και έτσι κάναμε ένα δίσκο με τίτλο ’’τα κάλα παιδιά’’ ο οποίος κυκλοφόρησε από τον ’’ελεύθερο τύπο’’ τον Φεβρουάριο και πούλησε 13000 αντίτυπα. Έγινε χρυσός και θα γίνει η απονομή την παρασκευή 12 Ιούνιοι στης ’’Μούσες’’  εδώ στη Θάσο.
Χρωστάμε ευχαριστώ στον Θεό για την υγειά και την έμπνευση που μας δίνει, στους γονείς μας που μας στήριξαν για τις επιλογές μας και στον κόσμο για την αγάπη και την δύναμη που μας δίνει για να συνεχίσομε  να καούμε ατό που αγαπημένε γραφούμε καλά λαϊκά τραγούδια, να βάλλουμε και εμείς ένα πιθαράκι στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Adam Aman