Τοποθεσία: Θεατράκι Μικρού Καζαβητίου – Ημερομηνία & Ώρα: 11/8/2013 – 20:30
Τη 1η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου διοργανώνει την Κυριακή 11 Αυγούστου ο Ελαιουργικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Πρίνου Θάσου «Η Δήμητρα».
Στόχος του Συνεταιρισμού είναι η ανάδειξη και προβολή του ποιοτικού ελαιολάδου και της ελιάς θρούμπας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και η Γιορτή να καθ
ιερωθεί ως θεσμός για το νησί.Στο πλαίσιο της Γιορτής θα πραγματοποιηθεί ημερίδα κατά τη διάρκεια της οποίας ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Μαγιάτης θα μιλήσει για τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς θρούμπας. Επίσης, ο φιλόλογος Δημήτρης Θεοδωρίδης θα μιλήσει για τους σταθμούς της ελαιοκαλλιέργειας και την ιστορία του συνεταιρισμού «Δήμητρα».
Η Γιορτή θα συνοδεύεται από έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της Θάσου και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα Πρίνου.
Η 1η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι Μικρού Καζαβητίου με ώρα έναρξης 20:30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
