ΠΚΘ: Καθαρισμός Μονοπατιού Κοινύρων

_DSC0068 mikΟ Ιανουάριος έκλεισε για την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου με μια ακόμη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα την Κυριακή 31/1 περίπου 20 μέλη και φίλοι της Κίνησης με οδηγό τον Αλέκο Τσιλογεώργη βρέθηκαν στα Κοίνυρα προκειμένου να κάνουν διάνοιξη-καθαρισμό του ιστορικού μονοπατιού Κοίνυρα- Αγ. Κυριακή, που μέχρι κάμποσα χρόνια πριν, ένωνε τον Θεολόγο με την περιοχή των Κοινύρων.

_DSC0073 mikΜε προσωπική εργασία το πετρόχτιστο μονοπάτι αποκαλύφθηκε από την πυκνή βλάστηση από την αρχή του μέχρι και την ‘Φτέρη’, τοποθεσία όπου συναντάει τον παλιό χωματόδρομο που οδηγεί στην Αγία Κυριακή και κατηφορίζοντας μας φέρνει στον Βλαχό. Η διαδρομή των 7 περίπου χιλιομέτρων είχε δύο σκέλη, το πρώτο ήτανε το καθάρισμα του μονοπατιού με πολλή δουλειά από όλους και το δεύτερο η χαλαρή επιστροφή από τον Βλαχό προς τα Κοίνυρα.

_DSC0081 mikΌλοι εντυπωσιάστηκαν από την διαδρομή καθώς το μονοπάτι, κινείται σε μερικά σημεία μέσα στο πυκνό πευκόδασος και κατόπιν η κατιφορίζει προς την Θάλασσα δίνει μοναδική θέα του κόλπου των Κοινύρων με το ομώνυμο νησάκι να δεσπόζει μέσα σε αυτόν. Εικόνες μοναδικές που η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου ελπίζει κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν ανάλογα, για την ήπια τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

_DSC0094-2 mikΌλοι αν και κουρασμένοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δράση της Περιβαλλοντικής μέσα στο Φεβρουάριο, που είναι η πεζοπορία, γνωριμία στο μονοπάτι του λαϊκού αγώνα ορεινού τρεξίματος “Πέτρινο Γεφύρι”, συνολικής απόστασης 12 χιλ. Μια αναγνωριστική χαλαρή βόλτα για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον αγώνα, που διοργανώνεται στις 22 Μαίου άλλα και για όσους θέλουν να γνωρίσουν άλλη μια όμορφη διαδρομή στο νησί, είναι εύκολη και ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε αυτή την πεζοπορία.