Δελτίο Τύπου Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Θάσου 2016

mtb-thassos-bannerΤην Κυριακή 22 Μαΐου τα βουνά της Θάσου γέμισαν χαρούμενα πρόσωπα αθλητών που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και συμμετείχαν στους δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος, που ήτανε προγραμματισμένοι, τον 3ο μαραθώνιο “YΨΑΡΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ” 44 χιλ. και τα τελευταία 13 χιλιόμετρα αυτού, έναν νέο αγώνα με την ονομασία “ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡI”. Διοργανωτής η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου με την οργανωτική MTB THASSOS TEAM, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του νησιού σε συνδυασμό της ανάπτυξης δραστηριοτήτων που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες με όποια οικονομικά οφέλη. Αναφορικά με αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε σαν διοργάνωση, ότι σε αυτούς τους δύο αγώνες συμμετείχαν αθλητές από 5 διαφορετικές χώρες και στο Ποδηλατικό Διήμερο από 10, αυτό καταδεικνύει την δυναμική που έχουν τέτοιου είδους διοργανώσεις στην προσέλκυση επισκεπτών σε μια περιοχή. Παράλληλα διοργανώθηκε και ο μικρός προαναφερόμενος αγώνας, με αφορμή την δρομική κοινότητα Θάσου η οποία είναι αυξητική και έτσι θέλαμε να δώσουμε σε όλους αυτούς την ευκαιρία να τρέξουνε στα πανέμορφα μέρη του νησιού μας.
Εκκίνηση και των δύο η ιστορική κοινότητα Θεολόγου και τερματισμός η ακτή του Αγ. Αντωνίου μπροστά από τον πολυχώρο SAN ANTONIO BEACH, σε ένα πραγματικά πολύ όμορφα στημένο και “ντυμένο” προωθητικά χώρο. Δυστυχώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες τις προηγούμενες ημέρες καθώς και το απαγορευτικό απόπλου από Καβάλα προς Πρίνο, δεν επέτρεψε σε πολλούς φίλους δρομείς να παραβρεθούν. Συνολικά 48 δρομείς έτρεξαν στον Μαραθώνιο με 42 από αυτούς να τερματίζουν. Στον μικρό αγώνα 13 χιλιομέτρων, έτρεξαν 44 και όλοι τερμάτισαν. Νικητής του μαραθωνίου αναδείχθηκε ο Χρήστος Γιαννακάκης από τους ΛΥΚΟΙ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ, με ρεκόρ διαδρομής σε χρόνο 4.35.15, ακολουθούμενος σε όλη σχεδόν την διαδρομή άλλα μην αντέχοντας τον ρυθμό του στα τελευταία χιλιόμετρα, από τον Βούλγαρο Bozhidar Antonov της HOMO LUDENS, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 4.39.40. Τρίτος με αρκετή διαφορά ο Κωσταντίνος Γραμμένος της ΚΟΥΡΚΟΥΡΙΚΗΣ TEAM και χρόνο 5.35.00. Πρώτη γυναίκα και 5η της γενικής, η δική μας Αγγλίδα Val Whybrow της YPSARION TRAIL RUNNERS και χρόνο 5.43.55, δεύτερη η Βουλγάρα Maya Petrova με 6.17.20 της GREEN WAY και τρίτη η επίσης Βουλγάρα Aneta Ralcheva της MAGNET η οποία μάλιστα έτρεξε και τις 3 χρονιές του Μαραθωνίου. Ο τερματισμός στην ακτή του Αγ. Αντωνίου τους βρήκε όλους ταλαιπωρημένους και κουρασμένους άλλα πλήρεις από ορεινές εικόνες σε συνδυασμό την μοναδική θέα που έχουν τα βουνά της θάσου, χαρακτήρισαν τον αγώνα απαιτητικό λόγω του τερέν και της δυσκολίας του, έναν γνήσιο ορειβατικό μαραθώνιο.
Νικητής του μικρού αγώνα ο Καβαλιώτης Θεόφιλος Μακέδος της KASIMIS TRAINING με χρόνο 51.07, ακολουθούμενος από τους Θάσιους Μίλτο Χατζηγεωργίου της YPSARION TRAIL RUNNERS με χρόνο 55.27 και Μπαρμπή Κώστα με 56.36. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Φιλανδή Mikkila Nora με χρόνο 1.14.05, δεύτερη η Αλκυώνη Σίσκου με χρόνο 1.18.35 και τρίτη η Έλενα Χατζηγεωργίου με χρόνο 1.20.05.
Συνολικά 44 ντόπιοι, Έλληνες και ξένοι φίλοι συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή του ορεινού τρεξίματος με όλους να τερματίζουν.
Στις 16.00 έγιναν οι απονομές παρουσία μεγάλων χορηγών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για μια ακόμη φορά στους εθελοντές που πλαισίωσαν και αυτόν τον αγώνα. Η παρουσία τους ήτανε καταλυτική, ώστε οι διοργάνωση να λάβει άριστα από όλους τους αθλητές.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις παρακάτω εταιρίες για την υλική ή οικονομική ενίσχυση.

Φωτορεπορτάζ

 

Μεγάλοι Χορηγοί
Ξενοδοχεία AEOLIS THASSOS PALACΕ – AERIA
Κύριοι Χορηγοί
Επιμελητήριο Καβάλας
COCA COLA 3E
Γλυκά ΣΟΥΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
Πολυχώρος SAN ANTONIO BEACH
Αρτοποιεία Αφοι ΓΚΟΥΜΑ
Επίσημοι Χορηγοί
Ξενοδοχείο ROYAL PARADISE
Ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΘ
Ναυτιλιακή εταιρία THASSOS FERRIES
GIOTA UNISEX POTOS
Ξενοδοχείο POTOS
Ξενοδοχείο Καμέλια
Ξενοδοχείο Σεμέλη
Ξενοδοχείο Χατζηανδρέου
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΈΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Βιομηχανία Γάλακτος ΠΑΓΓΑΙΟ Νίκος Μάρτος
Ψυχολογικό Κέντρο Μαθησιακών Αναπτυξιακών Δυσκολιών «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
Kατάστημα SONIK LAND
STUDIOS LOTOS
Πρατήριο Καυσίμων ΕΚΟ ΛΑΖΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Πρατήριο Καυσίμων BP ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
CASA DI PIZZA
Pizza IRENE
Ταβέρνα IRENE
Super Market SMILE ΓΚΑΓΚΟΣ
BIKE CENTER ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Oικοδομικά υλικά Γιώργος Ρήγας
Ενοικιάσεις μηχανών “Easy Riders”
Studios Naysika
Studios Maria
Διατροφολογικό κέντρο Καζαντζίδου
Για την Τεχνική Υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια την εταιρία ARTINWEB (Κυριώτη Στεφανία)

Οι αγώνες καλύφθηκαν σε high definition μορφή από το ENA CHANNEL
Στιγμιότυπα αυτών μεταδόθηκαν στα κανάλια της NOVA
Θα προβληθούν αφιερώματα σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές
1. στα τηλεοπτικά δίκτυα ΕΡΤ, MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ,
2. στα αθλητικά ραδιόφωνα ΕΡΑΣΠΟΡ και radio metropolis
3. στην αθλητική εφημερίδα metrosport
4. στις αθλητικές ιστοσελίδες metrosport.gr και contra.gr
Οι αγώνες έχουν χορηγό επικοινωνίας
1. τον Alpha Media Group (Αlpha Radio και εφημερίδα Νέα Εγνατία)
2. τον Όμιλο Πρωινή (εφημερίδα Πρωινή, proininews.gr και Ράδιο Πρωινή)
3. την ιστοσελίδα Θασόραμα, Kavala News
4. τις εφημερίδες Θασόραμα, Θασίων Γη και Θασιακή

Με εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή