Ο Μπαξεβανάκης εγκαινίασε το ΕΠΑΛ στη Θάσο και υποσχέθηκε διεύρυνση με νέες ειδικότητες

ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΘΑΣΟΕγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το ΕΠΑΛ στη Θάσο από τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, το κυβερνητικό στέλεχος που ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα των Θασίων μέσα σε μερικούς μήνες.

Επόμενο βήμα, όπως δήλωσε ο κ. Μπαξεβανάκης, κατά την τελετή, είναι η αύξηση των ειδικοτήτων, με διπλό στόχο: από την επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών και όσοι φοιτούν σήμερα στην Α’ τάξη να μπορέσουν να συνεχίσουν σε ειδικότητες της αρεσκείας τους.

Τον υφυπουργό συνόδευσαν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, κι ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΘΑΟΣΟ δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ υποδέχθηκε τον υφυπουργό στο λιμάνι του Λιμένα και, στη συνέχεια, μετέβησαν στην Καλλιράχη, όπου λειτουργεί το παράρτημα Χρυσούπολης του ΕΠΑΛ.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και ιδιαιτέρως όσους κατέβαλαν προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και η γραφειοκρατία.

Οι 13 μαθητές του σχολείου, κατά τη συνομιλία τους με τον υφυπουργό, του έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τη συνέχιση των σπουδών τους, προτείνοντάς του ειδικότητες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν.

Ο υφυπουργός, το πρωί επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, όπου, όπως δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας», τα στελέχη του σχολείου εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για όσα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης, στη συνέχεια, πήγε στην Ξάνθη, όπου αύριο θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες και το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: kokkinokavalas.gr