Παράνομη αλιεία εμπόδισε διακομιδή ασθενούς στο Γενικό νοσοκομείο Καβάλας

Παράνομη αλιεία εμπόδισε διακομιδή ασθενούς στο Γενικό νοσοκομείο Καβάλας.

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 22:15 αλιευτικό σκάφος το οποίο έριχνε δίκτυα παράνομα χωρίς φώτα κατά μήκος του λιμανιού του Πρίνου εμπόδισε την είσοδο περιπολικού σκάφους του Λιμενικού της Καβάλας για την διακομιδή μιας ηλικιωμένης ασθενούς με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Γενικό νοσοκομείο Καβάλας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω δεύτερης μέρας Χριστουγέννων δεν υπήρχε για ακόμα μια φορά πλοίο επιφυλακής για να μεταφέρει την ασθενή.

 

Το Θασόραμα ήταν εκεί και κατέγραψε τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό.

Το περιπολικό καθυστέρησε περίπου μισή ώρα να δέσει στο Λιμάνι του Πρίνου, όπου περίμενε το Ασθενοφόρο με την ασθενή, αφού έπρεπε πρώτα να περισυλλεγούν τα δίκτυα, ώστε να μη σκαλώσουν στις μηχανές του σκάφους, γεγονός το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τόσο την ασθενή, όσο και το σκάφος.

Το συμβάν αυτό δείχνει για ακόμα μια φορά, πόσο σημαντική είναι η νυχτερινή φύλαξη (περιπολία) του Λιμανιού. Εδώ και 2 χρόνια λόγω της υποβάθμισης από Λιμενικό Σταθμό σε φυλάκιο το προσωπικό έχει μειωθεί από 17 λιμενικούς σε μόλις 3. Ως αποτέλεσμα, δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

φυλακιο πρινουΈνα φυλάκιο που με την επιβατική κίνηση χειμερινή – θερινή και ότι συνεπάγεται στην ζώνη δικαιοδοσίας του με μόλις 3 άτομα εκ των οποίων και μια γυναίκα είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αφού μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους για ακόμη μία φορά. Έφεραν εις πέρας τα καθήκοντα τους πάρα τις αντιξοότητες της εποχής.