Σε δέκα μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο ΕΠΑΛ Θάσου

Σε δέκα μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο ΕΠΑΛ Θάσου

ΕΠΑΛΜετά την δημοσίευση του ΦΕΚ που επισημοποιούσε την ίδρυση παραρτήματος του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο, την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς που θα το στελεχώσουν και την πρόσκληση προς τους μαθητές οι οποίοι θα φοιτήσουν σ’ αυτό, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να ακουστεί για πρώτο φορά το κουδούνι στη Θάσο.

Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο Καβάλας 102,8FM ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας του νομού Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς συμπληρώνοντας πως ο αριθμός των μαθητών που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ είναι 17 αλλά θα αυξηθεί με την έναρξη λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά σε δέκα μέρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματα καθώς εκκρεμούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Την Τρίτη, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας θα μεταβεί στο νησί της Θάσου όπου θα κάνει τον τελικό έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων. Όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, το κτίριο που θα φιλοξενήσει τα μαθήματα (παλιό δημοτικό σχολείο Καλλιράχης) είναι σχεδόν έτοιμο.

Όσον αφορά στη στελέχωση του παραρτήματος με καθηγητές, ο κ. Βαγενάς τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον και πως αν κάποιες ειδικότητες μείνουν κενές τότε είτε θα μεταφερθεί προσωπικό είτε θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Πηγή: kokkinokavalas.gr