4η Συνάνντηση Χορωδίων

Τοποθεσία: Θεατράκι Θεαγένη – Ημερομηνία & Ώρα: 26/8/2017 – 19:30

Η μεγαλύτερη μουσική συνάντηση του καλοκαιριού στη Θάσο. Ο Δήμος Θάσου επενδύοντας στον πολιτισμό, με πρωτοβουλία της Χορωδίας του, διοργανώνει και φέτος μια μαγευτική μουσική εκδήλωση, την «4η Χορωδιακή συνάντηση».

Το ανοικτό θεατράκι του «Θεαγένη» στο Λιμένα, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ηχοχρώματα χορωδιών φιλοξενώντας Χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Θάσου με τα χορευτικά τους τμήματα θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στους ρυθμούς της Ελληνικής παράδοσης με χορούς που θα παρουσάσουν. Νότες, ήχοι, μελωδίες και χοροί θα συνθέσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην παραδοσιακή αλλά και στην υπόλοιπη χορωδιακή μουσική. Η Συνάντηση των Χορωδιών αποτελεί θεσμό και κορυφαία εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων της χορωδίας του Δήμου Θάσου, που χρόνια τώρα προσφέρει τα μέγιστα στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα του νησιού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι πρωτίστως η προβολή της Θάσου, της χορωδιακής μουσικής, η γνωριμία και η ανάπτυξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ των χορωδιών, των μελών τους και των φορέων που εκπροσωπούν, καθώς επίσης και η προσπάθεια που επιτελούν στη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας παράδοσης.

Η ευθύνη της οργάνωσης ανήκει στην ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και η επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και η διδασκαλία της χορωδίας του Δήμου Θάσου ανήκουν στην κ. Πελαγία Αναγνωστάκη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε τέτοιες προσπάθειες που προβάλουν και καταξιώνουν τον τόπο μας να συνεχιστούν και στο μέλλον.

ΠΡΌΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Τοποθεσία: Θεατράκι Θεαγένη
  • Σύλλογος: ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΚΕΘ
  • Συμμετέχοντες: Μικτή Χορωδία Δήμου Θάσου, Χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, πολιτιστικοί σύλλογοι
  • Ημερομηνία έναρξης: Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017