9ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου

9ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου

9ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος ΘάσουΦέτος ήτανε μια χρονιά ορόσημο για το Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο Θάσου στις 29-30 Απριλίου 2017, καθώς η διοργάνωση έκρινε ότι θα ήτανε σωστότερο, τόσο για λόγους ασφαλείας άλλα και λόγους αισθητικούς, ο μακροβιότερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας της χώρας να μην διεξαχθεί, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έτσι φέτος διοργανώθηκε από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου και την οργανωτική ομάδα του ΜΤΒ THASSOSTEAM με την αρωγή του Δήμου, το Σάββατο 29 Απριλίου, ένας λαϊκός αγώνας ορεινού τρεξίματος12 χιλ. με την ονομασία ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ, με εκκίνηση το Θεολόγο και τερματισμό την ακτή Αγ. Αντωνίου και την Κυριακή 30 Απριλίου ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θάσου για ένατη συνεχή χρονιά. Παρόλα αυτά περισσότεροι από 250 ποδηλάτες και δρομείς βρέθηκαν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στο νησί μας αποδεικνύοντας ότι η Θάσος αποτελεί πλέον τόπο συνάντησης για όλους τους Βαλκάνιους ποδηλάτες και λάτρεις της φύσης γενικότερα.

Στο αγωνιστικό μέρος, νικητής στο ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ το Σάββατο αναδείχθηκε μετά από έντονο συναγωνισμό ο Δραμινός Ιορδάνης Τσεπεσίδης της TSIAS COM DRAMA RUNNERS με χρόνο 0:54:18, έχοντας μάλιστα τερματίσει και τα 50 χλμ. του ΘΕΑΓΕΝEΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ την προηγούμενη εβδομάδα. Στην δεύτερη θέση ο Ρουμάνος CARSTEAIONEL-CRISTIAN της ομάδας SLATINACYCLINGTEAM με χρόνο 0:55:05 και στην τρίτη θέση ο Βούλγαρος MITYA DIMITROV με χρόνο 0:55:29. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Παρθένα Σαββίδου με χρόνο 1:04:00, με δεύτερη την Αγγλίδα MELISSA NTEG με χρόνο 1:16:30 ακολουθούμενη από πολύ κοντά από την Ρουμάνα CAMELIA-ELENA GAITA με χρόνο 1:16:50.

Την Κυριακή στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ η υπόθεση βάθρο ήτανε Βουλγάρικη υπόθεση καθώς οι 3 πρώτες θέσεις πήγανε σε Βούλγαρους. Μεγάλος νικητής με χρόνο 4:05:31, ένας πραγματικά φίλος της διοργάνωσης, ο DIMITAR DIMITROV της MAMUΤ ο οποίος έρχεται στην Θάσο 11 χρόνια τώρα για να συμμετέχει στους αγώνες. Δεύτερος με ίδιο χρόνο ο PETAR DASHEV της TZAR SIMEON και τρίτος KIRIL RADOSLAVOV με χρόνο 4:06:3.

Πολύ καλά από τους Έλληνες τα πήγε ο έφηβος BOURAK ARIF OGLOU από την Ξάνθη, της ομάδας του Πήγασου όπου με χρόνο 4:09:25 κατέλαβε την πρώτη θέση στους έφηβους και την έκτη της γενικής. Στις γυναίκες επίσης μια Βουλγάρα της VELOCITY αναδείχθηκε νικήτρια, η IVETA ALEKSIEVA με χρόνο 4:12:34, δεύτερη η Ρουμάνα STAN MIRIAM από την ομάδα της CS OTOPENI με χρόνο 4:15:42 και τέλος στην Τρίτη θέση μια Ελληνίδα η Βασιλική Καραγιάννη του ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑΣ με χρόνο 4:18:17.

Το παρόν έδωσαν για μια ακόμη φορά και Θάσιοι ποδηλάτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργητική παρουσία στα ποδηλατικά αθλητικά δρώμενα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Οι απονομές του ορεινού τρεξίματος, έγιναν το Σάββατο στις 15:00 το μεσημέρι παρουσία των χορηγών & εκπροσώπων των εθελοντών.

Την Κυριακή στις 18.30 έγιναν οι απονομές της ποδηλασίας παρουσία πλήθους κόσμου.

 

Μεγάλοι Χορηγοί

ΠΕΤΡΙΝΟ ΓΕΦΥΡΙ – Σούπερ Μάρκετ SMILE – Γκάγκος Αλέξανδρος

ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ το αρτοποιείο Αφοί Γκούμα

Κύριοι Χορηγοί

Ξενοδοχεία AEOLIS THASSOS PALACΕ – AERIA

Ξενοδοχείο ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Γλυκά ΣΟΥΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολυχώρος SAN ANTONIO BEACH

Επίσημοι Χορηγοί

Ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΘ

Ναυτιλιακή εταιρία THASSOS FERRIES   

THASSOSMED

Οικοδομικά υλικά Γιώργος Ρήγας

 

Η Αστυνομία για μια ακόμη φορά άψογη στα καθήκοντα της φρόντισε για την ασφάλεια όλων των αθλητών κατά την διάρκεια του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ.

To K.Y. Πρίνου επίσης σε ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψη όπου και όποτε χρειάστηκε.

Τους ευχαριστούμε θερμά.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν τα τελευταία χρόνια αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται στο νησί για την ανάδειξη της ποδηλασίας και του τρεξίματος και αυτό πηγάζει από την αγάπη που οι ίδιοι έχουν για αυτές τις δραστηριότητες.

Η έμπρακτη αυτή στήριξη των αγώνων αποδεικνύει στους επιχειρηματίες του νησιού την δυναμική που δημιουργείται από μια τέτοια εκδήλωση στις οικονομικές και διαφημιστικές παραμέτρους της τοπικής κοινωνίας του νησιού. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις άλλα και οποιαδήποτε άλλη που αποτελεί αφορμή, προσέλκυσης επισκεπτών, θα πρέπει να στηρίζονται και όσο το δυνατόν να αναπτύσσονται, με απώτερο στόχο την μεγαλύτερη και άμεση προβολή του τουριστικού προϊόντος που ονομάζεται Θάσος.

Τέλος, στο μεγάλο όπλο της διοργάνωσης τους εθελοντές, οι οποίοι φέτος κλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια δύο φορές τόσο στον ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΔΡΟΜΟ, όσο και στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ και τα κατάφεραν μια χαρά, όλοι είχανε να λένε για αυτούς τους χαρούμενους ανθρώπους που ήτανε στο πλευρό των αθλητών κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους. Πήρανε όλοι άριστα σε οποιοδήποτε πόστο και αν ήτανε, ένα τεράστιο ευχαριστώ που τόσα χρόνια αποτελείτε την κινητήριο δύναμη μας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    

Θάσος 3/5/2017