Θασιακή Ένωση Καβάλας: Κοπή πίτας με μηνύματα για το χωροταξικό σχέδιο

θασιακη-ενωηση-καβαλας-μπανερΤην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής η Θασιακή Ένωση Καβάλας στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, σε μια εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρόν πολλοί τοπικοί φορείς του Νομού της πολης και του νησιού, βουλευτές, στελέχη της Περιφέρειας και Αντιπεριφέρειας Καβάλας, Δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας Μανώλης Τσιλογεώργης μιλώντας στην διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο ιστορικό των εκδηλώσεων της Θ.Ε.Κ. και στα 85 χρόνια κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς στα τοπικά δρώμενα, ενώ ευχήθηκε το 2016 να είναι εξ ίσου δημιουργικό με την περασμένη χρονιά. Ειδική αναφορά έγινε στην πορθμειακή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας και την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΣΑΣ για την άρση της υποχρέωσης δρομολόγησης πλοίων από τις ναυτιλιακές εταιρίες στην συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή -κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει ότι οι εταιρίες αυτές ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποσύρουν τα πλοία τους από την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου και να τα μεταφέρουν στην γραμμή της Κεραμωτής. Ο κ. Τσιλογεώργης τόνισε ότι έχει ήδη σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας κ Δρίτσα με την οποία ζητείται να μην γίνει δεκτή η γνωμοδότηση του ΣΑΣ.

Παράλληλα ο κ. Τσιλογεώργης -και αφού τόνισε την σημασία της δρομολόγησης του υδροπτέρυγου “ΗΛΙΔΑ ΙΙ”- υπογράμμισε ότι σύντομα θα κατατεθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου οι προτάσεις της Θ.Ε.Κ. για το χωροταξικό σχέδιο του δήμου, ενώ έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας ότι “οι στόχοι που θέτουμε για τη νέα χρονιά είναι πολυποίκιλοι. Ξεκινάμε την φετινή μας γιορτή, έχουμε αρκετές πολιτιστικές δράσεις στα σκαριά για τον πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και το μεγάλο γεγονός φέτος το καλοκαίρι θα είναι το που θα αφιερωθεί για μία μέρα στην Θάσο. Και αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κατασκευή του στρατιωτικού αεροδρομίου στον Πρίνο της Θάσου. Συνδυαστικά λοιπόν θα αναδείξουμε και αυτή την ιστορική πτυχή του νησιού.”

Τέλος ο κ. Τσιλογεώργης ανέφερε ότι στα μέσα Μαΐου θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Θ.Ε.Κ., χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Πηγη: Kavala-Portal